torsdag 14 oktober 2010

MANDEL- OCH PARMESANFISK

UGN 200°
4-6 PORT

NÖDVÄNDIGHETER
800 g hoikfilé eller torskfilé
ca 400 g broccoli
2 dl vispgrädde
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 1/2 dl riven parmesan
3-4 dl mandelspån
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR
Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
Fördela broccolin i formen utanpå fisken.
Rör ihop grädde, parmesan och mandelspån. Bre ut över fisken.
Tillaga i nedre delen av ugnen i 20-30 min.
Servera med kokt eller pressad potatis.


tisdag 12 oktober 2010

KOLAPAJ

Ett recept som jag klippte ut ur en av farmors otaliga veckotidningar ages ago har jag nu äntligen testat! Men som vanligt inte utan att ändra och trixa lite i ingredienslistan. Hur som haver så blev den ett uppskattat tisdagstreat, både av mig och mina roomisar.
Lätt att göra var den också!

CA 15 BITAR
UGN 225°

NÖDVÄNDIGHETER
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör
1 msk kvarg
1 msk kallt vatten

Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl farinsocker
1/2 dl socker
1 1/2 dl mörk sirap
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
125 g smör

GÖR SÅ HÄR
Hacka samman mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och vatten och knåda till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, försök att göra kanterna så höga som möjligt eftersom de krymper lite under gräddningen. Nagga med gaffel. Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 225° i 10 min. Ta ut och låt svalna.

Mät upp fyllningens alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Värm upp massan under omrörning och låt sedan koka i ca 12 min. Rör om då och då. Kontrollera att smeten är färdig genom att göra ett kulprov. Klicka sedan ner matfettet och rör smeten slät.
Häll smeten i pajskalet och låt vila i kyl i minst 2 timmar.
Servera gärna med en klick vispad grädde.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...